Zuglói Kerekerdő Fejlesztő Játszókuckó és Fajátékbolt 1147 Bp. Telepes u. 57. Tel: 06-1-3630339,  06-30-644-5005

Babáknak, tipegőknek, totyogóknak

Picik zenés tornája

 

Picik zenés, mozgásfejlesztő tornája

A már járni tudó kismanók és a még oviba nem járó manócskák zenés, mozgásos tornája dalokkal, mondókákkal és játékkal. A foglalkozást a szülőkkel közös éneklés és játék jellemzi. Mindeközben észrevétlenül fejlődik minden kismanó mozgása, beszéde, bővül a szókincse és a szociális kapcsolatait kezdi kialakítani.

 

 A gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve egy-egy rövid mondókát vagy dalt irányítottan, de mindig kötöttségek nélkül utánzó mozdulatokkal kísérünk. A gyermekek ilyen pici korban csak rövid ideig képesek egy dologra koncentrálni, viszont annál fontosabb számukra az ismétlés. Éppen ezért a kedvenceket igyekszünk akár többször is megismételni. A legkisebbek természetesen először „csak" megfigyelőként vannak jelen, később azonban igyekeznek utánozni az énekeket, mozgásokat.

A mozgásfejlesztő torna során a babák ismerkednek a saját testükkel, különböző eszközökkel és megtapasztalhatják a különböző mozgásformákat is. A speciális fejlesztő eszközök alkalmasak a nagymozgások, az egyensúlyérzék és a térérzékelés fejlesztésére egyaránt. A kismanók kipróbálhatják a kúszó-mászó színes alagutat, ugrálhatnak a trambulinon, gurulhatnak az óriás labdán, pöröghetnek a tölcsérben, hintázhatnak rácshintában, ugrálhatnak pónilovon és labdázhatnak a sok-sok színes és pöttyös labdával.

A foglalkozás vezetője Meleg Orsolya óvodapedagógus, gyógytestnevelő

 HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi