Zuglói Kerekerdő Fejlesztő Játszókuckó és Fajátékbolt 1147 Bp. Telepes u. 57. Tel: 06-1-3630339,  06-30-644-5005

Mókus torna ovisoknak

 

 

 

Mókuskák mozgásfejlesztő tornája /3-4 éveseknek, 5-7 éveseknek/

Az ovis torna legfőbb célja a gyermekek életkorát figyelembe vevő játékos, fejlesztő torna és nem utolsó sorban a mozgás megszerettetése. Ezen foglalkozások legnagyobb fejlesztő hatása az agyra gyakorolt hatás, mely leginkább elősegíti a gyermekek fejlődését.

A torna során nagy hangsúlyt fektetünk a prevencióra. Ez alatt azt értjük, hogy egyaránt fejlesztjük a gyermekek kondicionális és koncentráció képességét, mely a későbbiek során elengedhetetlen lesz az iskolai jó teljesítmény eléréséhez. A torna segíti a harmonikus, összerendezett mozgást, mely a szem-kéz-láb összehangolt mozgásán alapul.Különböző eszközökkel történő feladatok gyakorlása során fejlesztjük az egyensúlyérzéket, a labdaérzékenységet, a ritmusérzéket, javítjuk a testtartást, erősítjük a vázizmokat (minden tornára más sportszert helyezünk a középpontba pl. labda, babzsák, kendő, karika, kisszék, bordásfal, pad)

Különféle nagymozgást fejlesztő eszközök kipróbálása (pl. egyensúlyozó tölcsér, gurulós deszka, bújócska alagút, trambulin, lépegető henger)

A fent leírtak mindkét korcsoportra értendők, de ovis korban fontosnak tartjuk, hogy mozgás közben a gyerekek a hozzájuk korban hozzáillő társukkal együtt tornázzanak. Így nagy mértékben elkerülhetjük a kudarcélmény megélését (pl. egy nagyobb gyermek már ügyesebben bánik a labdával stb.). Természetesen testvérek esetében tudunk kivételt tenni.

A mókus torna heti 1 vagy 2 alkalommal is látogatható és a megvásárolt bérlettel látogatható az „Apró lábak tánca" torna is.

A foglalkozás vezetője: Meleg Orsolya, gyógytestnevelő, óvodapedagógus

Apró lábak tánca /láb torna/

A láb torna heti 1 vagy 2 alkalommal is látogatható és a megvásárolt bérlet átjárhatóságot biztosít a „Mókus torna"-ra is. Előzetes bejelentkezés szükséges, hogy ki melyik tornán és mikor szeretne részt venni. Így szeretnénk elkerülni, hogy egy foglalkozáson 10 gyermeknél több ne legyen egyszerre, mivel így tudunk minden gyermekre megfelelően odafigyelni.

A foglalkozás vezetője: Meleg Orsolya, gyógytestnevelő, óvodapedagógus

 



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi